Bravida prioriterer å øke fagkompetansen!

I januar 2018 har Bravida en litt rolig periode i oppdragene. Men i stedet for å permittere montører, har bedriften valgt å sende en gjeng på Oppdateringskurs for elektrikere på Malvik videregående skole!

Det var i drøftelsesmøter mellom ledelse og tillitsvalgte vedrørende permitteringer at partene begynte å se etter alternative løsninger. I Hovedavtalen står det at man, før varsel om permittering, skal drøfte med tillitsvalgt bl.a. yrkesfaglige kompetansehevende tiltak. Partene på bedriften så da en mulig løsning til å slå 2 fluer i en smekk. Minimere behovet for permitteringer samtidig som man øker fagkompetansen til montørene i bedriften. En vinn-vinn situasjon! De ville sette opp et ekstra oppdateringskurs for elektrikere, som Malvik VGS har kjørt tidligere.

Tiden var kort frem til januar. Men etter en del avklaringer med lærerne på Malvik, ble det klart at de kunne sette opp kurset. Denne gangen blir det kjørt i ett strekk og ikke delt opp i flere samlinger som tidligere.

Kurset starter den 2. januar og går hver dag frem til 19. januar. Kurset finansieres av en andel fra bedriften, samt utdanningsfondet i EL og IT (ELBUS). Kurset går på dagtid og montørene får betalt lønn.

Dette viser at Bravida er veldig opptatt av fagkompetanse, og jobber for å ha bransjens dyktigste fagfolk.

Det er fortsatt noen ledige plasser på kurset, så hvis andre bedrifter i Trøndelag vil benytte muligheten til å utvikle sine fagarbeidere, så er muligheten der nå! Les mer om kurset her: http://fagforeninga.no/kurs/oppdateringskurs-elektro/

 

Bravida i Trondheim er også kjent for å ta inn mange lærlinger og bidrar til å utdanne mange nye fagarbeidere hvert år. Da er det også viktig at montørene som lærer opp lærlingene holder seg oppdatert i faget.

Bravida Trondheim tok inn 21 lærlinger i 2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *