Fotballregler

REGLEMENT – CAGEBALLTURNERING

Spilletiden er 1×8 minutter.

SPILLESYSTEM
Lagene er delt inn i 4 puljer på hhv. 5 lag. De to beste lagene i hver pulje går videre til A-sluttspill. I tillegg går de treere og firere videre til B-sluttspill, og den siste til C-sluttspill.

Hvis flere lag etter innledende spill slutter på samme poengsum, gjelder målforskjellen, (scorede mål teller mest). Står to lag fortsatt likt, gjelder innbyrdes oppgjør. Hvis dette har endt uavgjort blir det «stein,saks,papir» mellom laglederne for å kåre vinneren. Best av 3.

Hvert lag kan delta med så mange spillere man ønsker. Under kampene kan hvert lag ha fire spillere på banen. Det spilles ikke med keeper. Innbyttene skjer fortløpende uten stopp i spillet. Man må være minimum 3 spillere for å få lov å spille kampen.

Avspark
Det er ikke lov å score mål direkte fra avspark.

Scoringer
For å få godkjent en scoring må avslutningen skje inne på motstanderens banehalvdel. Om man avslutter fra egen halvdel og ballen går via en annen spiller som står på motstanderens banehalvdel og i mål, så er scoringen godkjent. Om man sender ballen i eget mål så blir det mål uansett hvor på banen man står. Ved scoring så sparkes spillet i gang fra midtbanen.

Frispark
Det spilles etter futsalregler. Det vil si at taklinger ikke er lov. Det slås ned på taklinger, holdinger, sklitaklinger og kroppstaklinger. Skliing hvor hensikten er å blokkere skudd, i god avstand fra andre spillere er lov. Det gis også frispark ved feil bytte eller holding i vant. Om et lag får frispark så har man 4 sekunder på seg fra ballen ligger død.

Cageballstraffe
Om det blir frispark innenfor oppmerket målsone (3meter) blir det dømt straffe. Ballen legges da på midtstreken. Forsvarende lag velger da ut en forsvarer, angripende lag velger ut en angriper. Resten av spillerne stiller seg på motsatt halvdel av det målet som skal forsvares. Angripende spiller har da fire sekunder, fra dommer blåser, alene mot forsvarende spiller(merk forsvarende spiller kan fortsatt ikke bruke hendene). Etter fire sekunder, eller om forsvarende spiller klarerer ballen til motsatt banehalvdel, går spillet som normalt igjen. Forsvarende spiller starter i oppmerket målområde. Angrepspiller starter med ballen fra midten. Dommeren holder hånden i været i fire sekunder.

Vant
Det er ikke lov til å dytte, kroppstakle eller takle motspillere inn i vant. Dette kvalifiserer til frispark i mot. Det er heller ikke lov til å holde seg i vantene for å skjerme ballen. Om ballen skulle havne mellom vant og nett så bruker man nettet til å løfte ut ballen. Det er ikke lov til å ta ballen i hendene. Hardt spill inn mot vant anses for å være en grov forseelse og skal straffes med rødt kort.

Utvisninger
Ved rødt kort så vises spiller ut for resten av kampen. Laget kan imidlertid erstatte utvist spiller etter 3 minutter.

Utstyr
Det anbefales bruk av leggskinn. Det er ikke lov å spille med skruknotter.

Poengberegning
I gruppespillet gis det tre poeng for seier, ett poeng for uavgjort, og null for tap.

Sluttspill
Ved uavgjort resultat i sluttspillet anvendes ”første mål vinner” (sudden death) i inntil 2 minutter. Bortelaget starter da med ballen fra midten. Dersom ingen lag scorer blir det «stein, saks, papir» mellom kapteinene. Best av 3.

Oppmøte:
Dersom et lag møter 2 minutter for sent til oppsatt kamp, vil oppført motstanderlag bli tildelt seier og stillingen 2-0.