Skatt på diett

Fra og med 2018 må man skatte av deler av diett for kost og losji. Dette får konsekvenser for reisemontørene våre. Det betyr mindre penger på arbeidere som drar på reiseoppdrag.

Skatt på diett var en del av budsjettforliket mellom Høyre, Frp, Venstre og KrF i 2017, og ble altså gjeldende fra 2018. Til sammen skal dette skaffe rundt 212 millioner kroner inn i statskassa.

Endringene medfører at deler av diettgodtgjørelsen skattelegges. Skattedirektoratet setter en trekkfri sats for hver type diettgodtgjørelse. Resterende beløp blir da regnet som inntekt og må skattelegges. Les mer om disse satsene her.

Det er store forskjeller på hvor mye man blir beskattet avhengig av hvordan man bor, og om man har kokemuligheter eller ikke. Det kan se ut som om jo «finere» man bor, jo mindre skatt trenger man å betale. For eksempel er det skattefrie satsen for å bo på hotell hele 569 kr, men bor du på pensjonat, hybel, brakke o.l. uten kokemuligheter er den skattefrie satsen bare 159 kr. Har man kokemuligheter blir satsen redusert til 88 kr.

 

Man kan undre seg over hvor de som vedtok disse satsene er vant til å bo når de er på arbeidsreise.

 

Her er oversikten i tall og satser:

Klikk her for mer informasjon om reglene for diett i Landsoverenskomsten for elektrofag.

Les også artikkelen om skatt på kilometergodtgjørelsen.

Oversikt over statens satser og satsene i LOK siste år:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *