Fagforeningas fotballcup 2017

Info og regler til fagforeningas cageballturnering den 21.okt!

cof

Kampene vil bli spilt fire mot fire, i 1x8minutt. Ubegrenset antall bytter og innbyttere.Det vil bli minst 4 kamper på alle lag.

Middag og pokalutdeling på Kvilhaugen gård kl 18. Oksegryte. Fagerhult, Elektroskandia og Schneider er med å sponser drikken. Det er en bar i lokalet hvor det kan kjøpes god drikke. Ikke ta med heimbrentsdunken inn på Kvilhaugen gård!!!

Nedenfor har jeg limt inn reglene for cageball. Ingen keeper, ikke lov å holde i vantet, og så videre. Gjerne gå gjennom reglene med spillerne før kampstart.

Husk at det er superviktig med fair play og god stemning. Dommerne viser ut spillere som kjefter.

Norsk Folkehjelp (fagbevegelsens hjelpeorganisasjon) stiller med sanitetsfolk, førstehjelpsutstyr, isposer og hjertestarter.

Det blir gratis kaffe, frukt, sjokolade og XL1 oppe på «tribunen».

Det er dusjer og garderobe i hallen.

reglement – cageballturnering

Spilletiden er 1×8 minutter.

SPILLESYSTEM

Lagene er delt inn i 4 puljer på hhv. 5 lag. De to beste lagene i hver pulje går videre til A-sluttspill. I tillegg går de treere og firere videre til B-sluttspill, og den siste til C-sluttspill.

Hvis flere lag etter innledende spill slutter på samme poengsum, gjelder målforskjellen, (scorede mål teller mest). Står to lag fortsatt likt, gjelder innbyrdes oppgjør. Hvis dette har endt uavgjort blir det «stein,saks,papir» mellom laglederne for å kåre vinneren.

Hvert lag kan delta med så mange spillere man ønsker. Under kampene kan hvert lag ha fire spillere på banen. Det spilles ikke med keeper. Innbyttene skjer fortløpende uten stopp i spillet. Man må være minimum 3 spillere for å få lov å spille kampen.

Avspark

Det er ikke lov å score mål direkte fra avspark.

Scoringer

For å få godkjent en scoring må avslutningen skje inne på motstanderens banehalvdel. Om man avslutter fra egen halvdel og ballen går via en annen spiller som står på motstanderens banehalvdel og i mål, så er scoringen godkjent. Om man sender ballen i eget mål så blir det mål uansett hvor på banen man står. Ved scoring så sparkes spillet i gang fra midtbanen.

Frispark

Det spilles etter futsalregler. Det vil si at taklinger ikke er lov. Det slås ned på taklinger, holdinger, sklitaklinger og kroppstaklinger. Skliing hvor hensikten er å blokkere skudd, i god avstand fra andre spillere er lov. Det gis også frispark ved feil bytte eller holding i vant. Om et lag får frispark så har man 4 sekunder på seg fra ballen ligger død.
Cageballstraffe

Om det blir frispark innenfor oppmerket målsone (3meter) blir det dømt straffe. Ballen legges da på midtstreken. Forsvarende lag velger da ut en forsvarer, angripende lag velger ut en angriper. Resten av spillerne stiller seg på motsatt halvdel av det målet som skal forsvares. Angripende spiller har da fire sekunder, fra dommer blåser, alene mot forsvarende spiller(merk forsvarende spiller kan fortsatt ikke bruke hendene). Etter fire sekunder, eller om forsvarende spiller klarerer ballen til motsatt banehalvdel, går spillet som normalt igjen. Forsvarende spiller starter i oppmerket målområde. Angrepspiller starter med ballen fra midten. Dommeren holder hånden i været i fire sekunder.

Vant

Det er ikke lov til å dytte, kroppstakle eller takle motspillere inn i vant. Dette kvalifiserer til frispark i mot. Det er heller ikke lov til å holde seg i vantene for å skjerme ballen. Om ballen skulle havne mellom vant og nett så bruker man vantet/nettet til å løfte ut ballen. Det er ikke lov til å ta ballen i hendene. Hardt spill inn mot vant anses for å være en grov forseelse og skal straffes med rødt kort.

Utvisninger

Ved rødt kort så vises spiller ut for resten av kampen. Laget kan imidlertid erstatte utvist spiller etter 3 minutter.

Utstyr

Det anbefales bruk av leggskinn. Det er ikke lov å spille med skruknotter.

Poengberegning

I gruppespillet gis det tre poeng for seier, ett poeng for uavgjort, og null for tap.

Sluttspill

Ved uavgjort resultat i sluttspillet anvendes ”første mål vinner” (sudden death) i inntil 2 minutter. Når det blåses for fulltid, skal hvert av lagene ta ut 2 spillere. Lagene spiller med 2 spillere i 2 minutter. Etter disse 2 minuttene tas det ut 1 spiller til. De siste 2 minuttene spilles med 1 spiller på hvert lag. Bytting av spillere er da ikke tillatt.

Dommeren dropper ballen på midten. Kampen avsluttes når et lag har fått mål.

Hvis et lag får utvisning når det kun er 2 eller mindre spillere igjen på hvert lag, skal den utviste spilleren erstattes med 1 spiller, og motstanderen kan sette inn 1 spiller i tillegg. Det samme gjelder om et lag får utvist 2 eller flere spillere på en gang under sudden death. Motstanderen skal alltid ha 1 spiller i overtall i inntil 3 minutter.

Oppmøte:

Dersom et lag møter 2 minutter for sent til oppsatt kamp, vil oppført motstanderlag bli tildelt seier og stillingen 2-0.