Samfunnspåvirkning (MoTo)

14. mai 2018, 11.00 -  16. mai 2018,  13.00
Sted: Scandic KristiansundArrangør: AOF
Målgruppe: Tillitsvalgte og styremedlemmer i klubben. Men det er åpnet for at alle medlemmer kan søke.
NB: Påmeldingsfrist 6.4.18

» Gå til påmelding


NB: Påmeldinger til AOF-kurs gjøres via denne linken: http://www.aof.no/midtnorge/medlem-og-tillitsvalgt/moto—samfunnspavirkning/273112/kurs

 

Informasjon
Et samfunn består av enkeltmennesker som gjennom ulike typer påvirkning bidrar til at samfunnet ser ut som det gjør. Derfor har du som enkeltmenneske også muligheten til å påvirke denne utviklingen. Dette kurset er laget med tanke på deg som ønsker å være med på å forme din egen fremtid, men også for deg som ønsker å forstå mer av hvordan samfunnet fungerer.

 

Kursets innhold

Etter endt kurs skal deltakeren kunne:

– Undersøke hvordan arbeidsplassen påvirkes av politiske vedtak og globale trender.

– Utforske mulighetene for å påvirke samfunnsutviklingen.

– Reflektere over hvordan uskrevne regler i samfunnet blir til.

 

Veiledere

Arthur Danielsen og Geir Myklebust.

Begge veiledere tilhører LO Kurs og Konferanse / AOF Norge.

 

Gjennomføring

Kurset går over 18 timer fordelt over 3 dager med 2 netter på Scandic Kristiansund. Start på dag 1 er kl. 1100, med avslutning på dag 3 med lunsj kl. 1300.

 

Søknad

Du kan søke på alle våre MoTo-kurs på vår nettadresse aof.no under emneboksen «Medlem- og tillitsvalgt». AOF vil videresende din søknad til ditt forbund. Hvis søknaden innvilges dekker forbundet kursavgift, reise- og oppholdskostnader og evt. tapt arbeidsfortjeneste etter AOFs satser. Du blir automatisk avmeldt kurset om forbundet ditt ikke innvilger søknaden.

Medlemmer av Fagforbundet må søke sin lokale fagforening om dekning av disse utgiftene. Bekreftelse på dette må sendes til AOF.

 

Litt informasjon for deg som aldri har vært deltaker på et MoTo-kurs før:

MoTo-kursene er, sammen med LOs toppskolering på Sørmarka, de eneste kursene hvor du møter medlemmer og tillitsvalgte fra, i teorien, alle de 26 forbundene i LO.
Kursene er i utgangspunktet åpne for alle som er medlem av et disse forbundene og kursavgift, reise- og opphold + evt. tapt arbeidsfortjeneste (en egen skattefri sats) dekkes av forbundet ditt om de innvilger stipend.
Hvis forbundet ikke gir deg stipend, vil du bli automatisk avmeldt fra kurset.
Kursene skårer høyt på på både kursinnhold og veilederes faglige kompetanse, og i de aller fleste tilfeller er snittet på over 5,5 av 6 mulige poeng. Mange opplever også godt samhold og stor trivsel med de øvrige kursdeltakerne.
Tillitsvalgte som søker seg fri fra jobb i god tid skal det være «tvingende grunner» (som tolkes svært strengt) til å nekte å gi permisjon fra jobb for å gå på disse kursene. Også ordinære medlemmer har, om de skal utdannes til tillitsverv, etter Hovedavtalen utstrakt rett til det samme.  De fleste arbeidsgivere har ingen problemer med at du deltar på kurs så lenge kommunikasjonen mellom deg og arbeidsgiver er god i forhold til søknaden din.

Velkommen på MoTo-kurs!

Påmelding